Secret to heat press on bumpy surface


soft mat.jpg


SELAMAT DATANG KE TOPIC TIPS & TRICKS BY FULRY!πŸ₯°β˜ΊοΈβ˜ΊοΈπŸ₯°
🀩 

So today admin akan share dengan korang sedikit tips yang boleh diguna pakai bagi sesiapa yang
first time atau pernah give up untuk heat press atas permukaan yang berlekuk ke, ada zip ke, atau baju bayi yang ada button! 

😣😣😣OH MY GOD kenapa susah sangat nak lekat ni? barang ke yang problem?? Suhu dah betul dah, masa pun dah betul!😞😞😞

Sooo mari admin share sedikit tips untuk korang cuba sebelum korang give up! πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Actually senang je nak bagi lekat. Pernah tak dengar "Soft Mat" ? 
Apa benda pula Soft Mat ni?πŸ˜•πŸ˜•πŸ˜•
Okay, baca elok-elok kalau nak tahu ya!

πŸ‘©β€πŸ«πŸ‘¨β€πŸ« FUNGSI SOFT MAT :
Satu Alat yang membantu memberikan tekanan yang terbaik seperti tilam!
Mereka amat berguna apabila bekerja pada barang-barang yang mempunyai lipatan tebal, butang, bag drawstring , tali (beg kanvas), atau baju-baju yang kecil (baju kanak-kanak) .
Isu ini terjadi biasanya adalah pada kawasan tebal yang akan menghalang heat press daripada mendapatkan betul betul tepat & padat melekat pada dark paper / heat transfer vinyl.
Apabila dark paper atau Heat Transfer Vinyl digunakan tanpa tekanan yang mencukupi, ia boleh tercabut atau tidak melekat pada permukaan sama sekali.

Bagaimana Cara nak guna Soft Mat ni?
Senang je ❀️ 
Letakkan soft mat dibawah area yang tebal atau ada button ke zip ke. Kalau Soft Mat anda besar, boleh terus letak sahaja sebagai pelapik sebelum anda heat press barangan anda!

Stressnyaaaaa bila dah dapat job tapi tak tahu kenapa lahhhh susah sangat nak melekat ni! 
So anda boleh try gunakan kaedah yang admin cadangkan πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Kalau berhasil nanti jangan lupa like banyak banyak post ni tau! Bagitahu satu kampung pun tak apa.
Baiklah, sampai sini sahaja tips & tricks kita pada hari ini!

Kalau korang ada nak tanya atau share masalah yang korang hadapi, boleh comment dekat bawah okay! Admin try untuk tolong sebaiknya.

Ehhh admin! Mana nak beli soft mat ni?

Boleh terus klik link dibawah untuk beli : 


Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.