My Printer Live Longer If I...

😍Assalamualaikum! Hai! Kembali lagi kita dengan Fulrykipedia! 😍

How's 2020 treated you guys so far? Harap semuanya okay dan berjalan dengan lancar! 🧐
🖨🖨🖨

Topic kita pada minggu ini ialah, bagaimana cara penjagaan Printer anda bagi yang menggunakan Fulry Ink dan Fulry Sublimation Ink!
🖨🖨🖨

Admin nak share knowledge penting yang boleh selamatkan duit korang daripada melayang jika tak jaga printer korang dengan betul ni. Senang je sebenarnya! Cumanya korang memang kena disiplin dan sentiasa amalkan, jangan skip jangan tinggal! Nak tahu caranya? Jom kita baca! 

1️⃣) SENTIASA ON PRINTER!
Make sure korang sentiasa ON printer, tak kiralah balik kampung ke, pergi kenduri ke, holiday ke, biar je dia buka. Jangan berani tutup suis ya! Kenapa kena buka sentiasa? Ini sebab kita nak biar printer korang buat "self-maintenance" bila sudah sampai masanya. Dia akan buat cleaning sendiri. Jadi kalau tutup, macam mana dia nak jaga diri dia kan?

2️⃣) SENTIASA TUTUP "INPUT-OUTPUT PAPER"
Korang kena pastikan tutup betul-betul tempat keluar dan masuk kertas korang (input-output paper) bila korang tak guna printer! Tahu tak bila korang tak tutup, udara akan masuk dan akan keringkan ink dalam printer terutama sekali bahagian "Printer Head" yang membuatkan printer tersumbat! Pada yang printer mereka tiada tempat tutup, korang boleh cover pakai kain ataupun plastik, yang penting tutup betul-betul!

3️⃣) CETAK FULL COLOUR CMYK
Pastikan kesayangan admin semua jangan lupa untuk print gambar "Full Colour" printer yang mengandungi CMYK bagi printer 4 Colour, CMYK,LM,LC bagi printer 6 colour.

Print sekurangnya 1 kali seminggu ya! Ini kerana kita ingin memastikan kelancaran ink dan juga kesihatan printer.
CUKUP 3 SYARAT INI, you are good to go!

Sedikit info, Fulry Ink jenama terlaris NO.1 Di Malaysia ini boleh mencetak pelbagai material seperti Sticker, Heat Transfer Paper (untuk baju), Water Decal, Art paper, dan bermacam lagi!
1 INK, PELBAGAI MATERIAL!

PSST! Fulry Ink dah turun harga tau, harga tetap ya bukan promo!

Kalau dulu sebotol RM60...Nak tahu sekarang berapa harga? Klik link dibawah sekarang


Printer life 2.jpg



Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.